Faceți căutări pe acest blog

luni, 24 martie 2014

Chiftelute de pui ( la cuptor)

Baietelul meu (si-mi inchipui ca nu numai al meu) este tot mai interesat sa manance singur.
E asa o « bucurie » cand isi exprima aceasta intentie atunci cand meniul contine ciorba J J atunci cam un sfert se regaseste pe masa si pe jos, un alt sfert pe el si, cu putin noroc, restul ajunge in siguranta in burtica .
Prin urmare m-am cam orientat spre feluri de mancare cu risc mai mic de dispersie J In aceasta categorie – chiftelutele. Le poate manca cu mana, ceea ce e o bucurie maxima pentru el si un stres in minus pentru mine, ca nu mai trebuie sa-l « fugaresc «  cu servetele si alte cele.
Pentru chiftelute am avut nevoie de :

½ piept de pui ( in cazul meu cocos ; am folosit doar jumatate pentru ca era un cocos marisor)
1 cartof mic
1 morcov
½ ceapa mica
1 catel mic de usturoi
marar din belsug
sare, piper, cimbru

Pieptul de pui ( cocos) tocat se amesteca cu ceapa taiata marunt si cartoful + morcovul dati pe razatoare si usturoiul pisat. Se potriveste de  sare, piper si alte condimente dupa plac ( in cazul meu – cimbru) si se amesteca bine.
Apoi incorporam si oul si mararul si am terminat cu compozitia.
 
Punem putina faina in maini si facem niste bilute micute pe care le punem in tava de cuptor ( tapetata cu hartie de copt). Mie mi-au iesit 13 galuste micute pe care le-am lasat la cuptor aproximatic 25-30min la 180C. Dupa 15-20 min se intorc si pe partea cealalta sa se coaca frumos si uniform.
Eu le-am servit cu un piure de cartof cu telina ( la care am adaugat si un mar mic fiert = super bun)…insa al nostru Scandal a fost asa incantat ca le poate manca singur ca mi-a cam ignorat piureul.
 
 
 

2 comentarii: