Faceți căutări pe acest blog

marți, 25 martie 2014

Tarta cu spanac

Nu pot sa va spun ce bine-mi pare ca, in sfarsit, s-ar zice ca a venit primavara, Asa m-am saturat de iarna asta uratica, cu atatea ploi si zile cetoase, incat in primul weekend cu vreme frumoasa am stat numai prin curte.
Primavara aceasta a venit nu numai cu vreme frumoasa ci si cu un spanac :) proaspat si bun.
Cum incerc ca exploatez pe cat de mult pot legumele si fructele de sezon si pentru ca fi`miu e asa incatat ca poate manca singur...atunci cand poate...am facut o tarta cu spanac ( ca sa impac si capra si varza:) )

Pentru minunata tarta aveti nevoie de :

pentru aluat:
100 g unt
200g faina
1 lingura apa

pentru umplutura:
350-400g spanac  ( cam atat estimez ca am pus)
1 ceapa mica
2 oua
100ml lapte
100g branza rasa
3lg mari smantana
sare, piper

Aluatul se face simplu si mi-a placut mai mult decat versiunea pe care am incercat-o la tarta cu brocoli si somon.
Untul se amesteca cu faina pana se faramiteaza bine, sa adauga o lingura de apa si se framanta pana se omogenizeaza bine. Super simplu si usor. Pana pregatim umplutura lasam aluatul de tarta la frigider.

Pentru umplutura se spala si se taie marunt ( eu nu l-am taiat asa marunt si ar fi trebuit) spanacul care se pune la oparit in putina apa. Dupa ce se opareste bine se adauga laptele si ceapa taiata foarte fin si se mai lasa pana scade lichidul ( asta ar trebuie sa dureze maxim 10-15 min pentru ca nu ar trebui sa aibe mult lichid).
Oprim focul, lasam sa se racoresca un pic spanacul si in acest timp intindem aluatul, il punem in forma de tarte si-l intepam si loc in loc cu furculita. Se va lasa la cuptor la 180C pana incepe putin sa se rumeneasca.

In aluatul rumenit putin punem spanacul peste care presaram branza rasa ( eu am folosit, ca de obicei o branza emmental rasa). Batem frumos ouale cu smantana, turnam peste compozitia din tava.
Pentru ca branza mea era putin sarata (nu mult, dar era) nu am mai pus sare nici in aluat si nici in compozitie. In schimb in amestecul de oua si smantana am pus putin piper.

Toata minunea se da la cuptor la 180C pentru 20min pana cand se rumeneste un pic.

Scandalul meu a mancat cu placere. Mama soara s-a plans ca s-a strambat un pic baietelul ca nu era spanacul taiat foarte marunt. Eu cand i-am dat nu am intampinat problema asta :) chestie de abordare.

Am mancat si eu si tati din ea - eu, ca mi-a placut ( si chiar e foarte buna), tati ca nu a gasit nimic altceva prin frigider:)
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu