E asa o
« bucurie » cand isi exprima aceasta intentie atunci cand meniul
contine ciorba J J atunci cam un sfert se regaseste pe masa
si pe jos, un alt sfert pe el si, cu putin noroc, restul ajunge in siguranta in
burtica .
Prin urmare m-am
cam orientat spre feluri de mancare cu risc mai mic de dispersie J In aceasta categorie – chiftelutele. Le
poate manca cu mana, ceea ce e o bucurie maxima pentru el si un stres in minus
pentru mine, ca nu mai trebuie sa-l « fugaresc « cu servetele
si alte cele.
Pentru chiftelute
am avut nevoie de :
½ piept de pui (
in cazul meu cocos ; am folosit doar jumatate pentru ca era un cocos
marisor)
1 cartof mic
1 morcov
½ ceapa mica
1 catel mic de usturoi
marar din belsug
sare, piper,
cimbru
Pieptul de pui (
cocos) tocat se amesteca cu ceapa taiata marunt si cartoful + morcovul dati pe
razatoare si usturoiul pisat. Se potriveste de
sare, piper si alte condimente dupa plac ( in cazul meu – cimbru) si se
amesteca bine.
Apoi incorporam
si oul si mararul si am terminat cu compozitia.
Punem putina faina
in maini si facem niste bilute micute pe care le punem in tava de cuptor (
tapetata cu hartie de copt). Mie mi-au iesit 13 galuste micute pe care le-am
lasat la cuptor aproximatic 25-30min la 180C. Dupa 15-20 min se intorc si
pe partea cealalta sa se coaca frumos si uniform.
De-astea aș manca și eu, nu numai David. :)
RăspundețiȘtergereInteleg ca la piureul de castane nu te bagi :)
RăspundețiȘtergere