Inca de cand a facut 1 an i-am dat baietelului oul intreg, nu numai galbenusul. Evident ca trecerea s-a facut treptat, cate un sfert de albus pana cand m-am convins ca nu are nici o reactie alergica.
Pana de curand oul il dadeam fiert sau facut omleta ( cu putin unt).
De curand am zis ca e cazul sa-i dau si ou ochi, ca pana la urma, este forma avem cea mai apreciata de cei mai multi dintre noi, insa nu sunt de acord cu alimente prajite la varsta lui.
Asa ca m-am documentat ca vad cum sa-l fac in apa.
Daca si voi sunteti curioase, atunci aveti nevoie de :
1 ou
zeama de la jumatate de lamaie mica
1 praf de sare
apa
Intr-o craticioara puneti cam 3 degete de apa si lasati pana incepe sa forfoteasca. Cand da semne ca incepe sa fiarba se adauga zeama da lamaie si sarea si se da focul la mic.
Adaugam si oul (spart intr-un castron in prealabil ca sa-l lasam sa alunece usor in craticioara).
Il lasam pana galbenusul ajunge la consistenta care ne place. Eu l-am lasat pana a devenit un pic cleios.
Am citit ca, daca oul nu este foarte proaspat, va face zdrente in apa.
Nu stiu ce sa zic. Aveam oua proaspete de la mama si tot a facut putine zdrente. Asa ca am dubii legat de teoria asta.
Recomand varianta aceasta de pregatire a oului ochi...e mai sanatoasa si este si usor de pregatit.
Eu numai in apa ii fierb galbenusul dar fara sare si zeama de lamaie. Citisem pe undeva ca asa poti sa verfici daca e proaspat sau nu. Daca se sparge urat in castronel e vechi, daca nu se sparge galbenusul si ramane frumos e bun :P.
RăspundețiȘtergereGalbenusul nu-l fierbi in coaja cu tot cu albus?.
RăspundețiȘtergereDaca se sparge urat calr nu e bun. La fel si daca il fierbi cu totul si se ridica in apa la suprafata :)
*clar
RăspundețiȘtergere