Va voi povesti despre ceea ce am gatit azi, pentru ca e mai proaspat in minte, chiar daca mai am poze de la cateva retete mai vechi, sper ca le scriu si pe ele in una din zilele care urmeaza...
Dupa cum ar spune tati...sigur nu raman nemancati copiii din cauza asta :):)
Ei bine, azi era ziua de peste,...sau cel putin asa am hotarat eu, asa ca am pregatit un minunat somon la cuptor. De obicei il acompaniam ( nici nu stiu daca exista cuvantul in romana :) cu un piure de cartofi, dar azi am ales un orez cu legume, facut dupa cum urmeaza:
1 morcov marisor
150 g mazare
150g fasole pastai
1/2 dovlecel
orez
un cubulet mic unt
apa
sare
Puteti folosi si
brocoli, telina, patrunjel, conopida…eu am folosit ce am gasit prin frigider
/ congelator.
Legumele le-am taiat cubulete si le-am fiert ( dovleceii
i-am adaugat pe la final ca se fac repede) apoi am sotat putin legumele in
tigaie cu putin unt. Numai o idee,
sa nu fie chiar legumele fierte si atat.
Am incercat sa
fierb orezul bob cu bob dar nu mi-a iesit chiar asa.
Nu am facut
orezul cu supa de pui / legume , insa daca aveti supa mai bine faceti asa –
evident e mai gustos. Eu l-am facut cu apa si sare , motiv pentru care am sotat
putin legumele sa fie mai gustos.
Iese o garnitura
foarte gustoasa si sanatoasa care a placut piticului…mai ales ca era insotita
de peste :) Chiar a
avut succes in ciuda mazarei, presarata pe ici pe colo, pe care el nu o
prea place :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu