Tadaaaa..primul
fel de mancare pe care l-am gatit oficial pentru toata familia !!!
Dupa cum am mai
zis, nu prea gatesc pentru noi, iar de cand a facut baietelul 1 an am realizat
ca trebuie sa gatesc. Noi ( tati & myself) mancam la pranz la munca iar
seara mai rontaim cate ceva rece de prin frigider…asa ca nu e nevoie sa gatesc.
Insa baietelul ( ciudat, dar adevarat) nu se duce la munca asa ca trebuie sa manance
acasa J
Tot ce am inceput
sa fac de cand a facut 1 an sunt de fapt feluri de mancare pe care le putem
manca si noi ( mai adaugand ceva sare in plus) insa mereu am facut cantitati
putine – numai cat sa manance el de 2 ori. Iar ce a ramas a ajuns la catelul
nostru – care mananca foarte sanatos de o bucata de vreme J
Insa zilele
trecute, pe cand cumparam niste paste pentru pitic, mi-a sarit in ochi ( noroc
ca port ochelari J) o cutie de lasagna. Nu am mai facut niciodata si
nici nu prea am mancat prin oras, dar cumva m-a tentat. Am ales sa folosesc carne de vita ( nu stiu
daca asa se face in mod normal sau nu) asa ca am gatit pentru toata familia.
Am avut nevoie de :
1 cutie paste
lasagna
350g carne de
vita
1 ceapa maricica
1 morcov
300g pasta de
rosii
50g unt
400ml lapte
5lg faina
150g branza rasa
sare, nucsoara
Ceapa taiata
marunt si morcovul dat pe razatoare se inabusa in 20g de unt si putina apa. Nu
le-am calit pentru ca nu vreau sa-i dau prajeli copilului si le-am lasat un pic
sa se inmoaie. Dupa, se adauga carnea tocata si se lasa pana se albeste putin
cand se adauga pasta de rosii. Daca e prea groasa compozitia se pune si putina
apa si se lasa pe foc aproximativ 30 min.
Adaugati putina
sare ( eu am contat pe branza emmental folosita de mine si nu am mai pus sare)
si nucsoara ( aveti grija ca e un condiment destul de aromat, asa ca puneti cu
grija).
Acum pregatim si
sosul alb, respectiv topim untul, adaugam faina si laptele amestecand cu grija
sa nu faca cocoloase. Se lasa pe foc pana incepe sa se ingroase.
Intr-o tava unsa
cu unt se pune un strat subtire de sos alb si un rand de foi de lasagna ( eu am
folosit Barilla care nu se fierb inainte, insa am inteles ca sunt si unele care
se fierb). Peste foi un strat de sos cu carne, un strat de sos alb, branza rasa
si alt rand de foi – tot asa pana se termina foile.
La final se
incheie cu un rand de foi , un strat de sos alb si branza rasa.
Toata povestea se
acopera cu folie si se lasa la cuptor la 170C timp de 1h. Dupa ora respectiva,
se inlatura folia si se mai lasa alte 30min.
N-am nici cea mai
vaga idee daca a iesit asa cum ar fi trebuit – tocmai pentru ca nu am prea
mancat lasagna, insa clar ne-a placut si e un fel de mancare pe care-l voi mai
incerca.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu