Faceți căutări pe acest blog

marți, 22 aprilie 2014

Ficatei de pui cu sos

Cred ca am mai scris si cu alte ocazii ca in  privinta ficateilor mai raman si in pana de materie prima.
Dintr-o gaina ii tot fac mancare de cateva ori, insa biata gaina are doar un ficat:)
De Paste insa, am facut o vizita pe la ai mei si am luat o pungulita. De obicei mama mi-i pune separat, cate unul intr-o pungulita...sa pot dezgheta atat  cat am nevoie. De data asta insa am avut intr-o punga ficatei de pe la vreo 3 sau 4 inaripate sacrificate. Cum nu-i pot congela la loc, am fost nevoita sa-i gatesc pe toti. O parte cu sos, dupa reteta de mai jos, alta parte pane ( reteta nu o pot posta acum ca mi-au iesit niste poze jalnice. Cu alta ocazie poate am mai mult noroc).

Pentru un ficateii cu sos, am folosit:

ficatei de pe la vreo 2 gaini :)
1/4 ceapa mica
150 ml suc de rosii
cateva fire usturoi verde
sare, piper


Am pus ficateii la fiert cam 15 min la foc mic.  Am lasat in cratita cam 1 deget de apa (restul am aruncat) si am adaugat ceapa maruntica, sarea si piperul. Cand ceapa se inmoaie un pic am adaugat sucul de rosii si am lasat pe foc pana a scazut sis-a format un sos.
Inainte de a opri focul am pus usturoiul verde tocat marunt.
Eu nu ma feresc sa-i dau usturoi baietelului. Usturoiul este un antiseptic natural. Cum lui ii place gustul il folosesc frecvent, in cantitati moderate :)

L-am servit cu un piure de cartof si brocoli.
Ca i-a pkacut e clar. A mancat toata farfuria din imagini :) as fi vrut sa-mi ramana si mie putin, dar nu am avut noroc.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu