L-am mancat fie ca o tocanita, fie ca pe o supa mai groasa. La mama lui:) in Ungaria, l-am mancat facut ca un fel de supa mai groasa si foarte picanta. Iar mie imi place foarte mult mancarea picanta.
Si cum mie imi place i-am facut si baietelului, evident nu picant :) Poate mai taziu ...
Am folosit:
300g carne de vita
1 ceapa mica
1 morcov
2 cartofi
1 cana de suc de rosii
2 linguri pasta ardei ( sau 1 ardei gras rosu)
1 catel mic usturoi
sare, piper, 1 frunza de dafin
Carnea de vita, taiata cubulete marunte se pune la fiert. Dupa ce luati toata spuma mai lasati la fiert la foc iute cam 10 min apoi adaugati ceapa si ustutoiul taiate marunt, morcovul taiat rondele si pasta de ardei ( eu am pasta de ardei facuta de mama, merge si ardei gras taiat cubulete mici).
Cand carnea este aproape facuta se adauga sucul de rosii, cartofii taiati bucatele potrivite ( nu foarte mici), frunza de dafin, sarea si piperul.
Daca e nevoie mai adaugati putina apa calda cat sa acopere bine toata compozitia.
Mai ramane pe foc cam 15 min cat sa se faca bine carnea si cartofii...si se serveste cu mare drag :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu