Faceți căutări pe acest blog

duminică, 27 aprilie 2014

Biscuti spiralati

Am gasit reteta aceasta intr-o revista care statea de cateva zile prin bucataria mea. Am cumparat revista pentru o forma de tarte din silicon, dar daca s-a intamplat sa ma atraga si o reteta cu atat mai bine.

Initial mi-a placut fotografia ( ca doar asta atrage atentia prima data, motiv pentru care sufar ca am fotografii asa nereusite :( pe blog ), apoi am vazut ca are ingrediente simple asa ca am si purces la facut biscuiti.
De fapt, mi-a mai placut una care implica fulgi de migdale. a vazut cineva prin magazine fulgi de migdale? Ca eu m-am tot uitat fara noroc :(

Pentru frumosii biscuiti e nevoie de:
350g faina
2 lingurite praf de copt
175g unt
75g zahar brun (150g in reteta originala)
zeama de la 2 portocale
4 lg de cacao ( eu am folosit 2lg praf de roscove)

Untul, care se scoate din timp din frigider ca sa fie moale, se mixeaza bine cu zaharul. Apoi se adauga faina si praful de copt si se amesteca bine ( eu am amestecat cu mana) pana se face alauatul firimituri. Se adauga si zeama de la portocale ( in reteta spunea si de coaja rasa...eu ma feresc sa folosesc si coaja rasa pentru ca fructele sunt stropite cu toate cele, fix pe coaja).

Urmarind constiincioasa reteta am pus toata zeama...care s-a dovedit a fi prea multa, motiv pentru care am mai completat cu faina. Asa ca...fie faceti ca mine, fie turnati cate putina zeama pana se formeaza un aluat fin si omogen.

Acest aluat se imparte in doua, iar in una dintre jumatati adaugati praful de roscove ( sau cacaco) si amestecati pana capata o culoare uniforma.

Se intinde jumatatea de aluat simpla pana avem o foaie freptunghiulara groasa de aproximativ 1cm. La fel procedam si cu aluatul colorat.
Punem foaia colorata peste cea simpla si rulam strans. Infasuram ruloul intr-o folie alimentara si lasam la frigider cam 1h.

Dupa 1h taiem frumos rulada in rondele potrivite la grosime, de aproximativ 1,5-2 cm care se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. Lasati un pic de spatiu intre rondele ca vor creste un pic la cuptor.
Se coc la 180C aproximativ 20 min (pana incep sa se rumeneasca usor).

Ies niste biscuiti interesanti ca model cu un gust foarte placut de portocale. Sunt curioasa sa incerc si lamaie - cred ca vor iesi buni si asa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu