Aceasta este reteta de briose pe care o fac cel mai des, tati fiind mare amator de briose.
Si cum e vorba aia din batrani 'aschia nu sare departe'..intr-o seara cand m-am intors de la munca fi'miu era cu formele de briose insirate in toata casa, spunand pe limba lui ca vrea briose:)
Cum e o reteta simpla si care se face foarte repede i-am facut de plac. I-as fi facut de plac oricum, intre noi fie zis :)
Ingrediente:
250g faina
75g zahar
1/2 plic praf de copt
1 ou
200ml lapte
110 g unt
cirese (fie proaspete, fara samburi, fie din compot / congelate etc)
Ingredientele uscate - faina, zahar, praf de copt se amesteca intr-un castron.
Separat amestecam si ingredientele lichide - untul topit, oul, laptele caldut.
Combinam usor ingredientele umede cu cele uscate. Nu amestecati foarte energic, doar usor cat se se amestece componentele.
Umpleti formele de briose lasand loc si de crescut ( se umple cam 3/4 din forma). Eu le pun de obicei in forma de hartie si apoi in cea de silicon. De data aceasta am pus direct in cele de silicon ( pentru caoricum nu se prinde).
Arata mai bine, la final in hartie - dar sunt mai greu de mancat de baietel - asa ca am facut un compromis.
In fiecare briosa am pus cate o cireasa...mai mult pentru aspect :)
Ca alternative le mai fac cu fulgi de ciocolata (atunci cand le fac doar pentru noi), cu stafide sau merisoare pentru micul Scandal.
Se lasa la cuptor la180C cam 20-25min.
Simplu, gustos si usor.
Baietelului le servesc ca atare, ca desert, sau cu iaurt dimineata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu