A trecut ceva vreme de cand nu am mai postat nici o reteta...nici nu cred ca a suferit cineva prea mult din cauza asta :) N`au ramas copiii nemancati, nu? :)
Am avut si motive ...o saptamana am fost plecata pe coclauri straine cu munca...ca sa ma intorc intr-o casa rapusa de gripa care evident ca m-a lovit si pe mine...asa ca saptamana asta am luptat cu durerile de gat , de cap, cu febra si frisoanele...chinuita :( Nici acum nu sunt foarte ok, dar , categoric, sunt mult mai bine.
Cu ocazia asta am vazut cine e barbatul in casa...baietelul :) El a dus gripa cel mai bine. Noi ceilalti, respectiv bunica, tati si eu, am cam picat lati :(
Asa ca in perioada asta nu prea mi-a stat mintea la postat retete.
Insa gripa e pe final, asa ca trebuie sa revin si eu la viata ante-gripa :)
Asa cum anuntam aici se cam cerea o reteta de placinta de dovleac, ca ratasem versiunea acesta de prezentare pentru dovleac mult iubit de fi`miu.
Nu e chiar reteta clasica de dovleac, e facuta ca o rulada pentru ca nu aveam chef sa fac foi de placinte (iar cele cumparate din comert nu-mi plac de nici o culoare).
Asadar , aveti nevoie de :
4 oua
4 lg faina
0,5 lingurita praf de copt
6 lg zahar brun
o felie potrivita de dovleac
0.5 lingurita de scortisoara
Dovleacul se curata, se da pe razatoare si se amesteca cu 4 linguri cu zahar brun si cu scortisoara.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( nu am folosit tava de la cuptor ca e prea mare, am folosit una care e cam la fel la lungime cu cea clasica de la cuptor dar cam la 1/2 la latime fata de cea clasica...asa ca daca aveti o tava mai mare, ajustati cantitatile) am pus dovleacul - intins bine pe toata suprafata tavii.
Albusurile se mixeaza cu cele 2 linguri de zahar ramase pana ce devin o spuma tare, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul, faina si praful de tot.
Aluatul - care este spumos se intinde frumos peste dovleac.
Tava se lasa la cuptor, la foc potrivit (180C) aprox 25 min pana se rumeneste frumos.
Cand e gata , rasturnati rulada peste un prosop de bucatarie, scoateti hartia de copt si rulati frumos. Cand se raceste, inlaturati prosopul si taiati frumos.
Eu insa am pus prea mult dovleac ( sa nu faceti ca mine!) asa ca nu s-a rulat suficient cat sa arate ca o rulada :(
Iese o rulada foarte frageda care se pastreaza asa cateva zile, fara probleme. Am mai facut cu mere sau cu branza dulce. Preferata mea este cea cu branza.
Yam yam ce bine arata! Insanatosire grabnica!
RăspundețiȘtergereSuntem pe drumul ce bun :) Merci
RăspundețiȘtergere