Faceți căutări pe acest blog

duminică, 16 februarie 2014

Budinca cu branza si ovaz

Daca nu postez o reteta cu dovleac, atunci postez una cu ceva ovaz :) In curand o sa necheze fi`miu de la atatea retete cu ovaz.

Nu stiu cum e in cazul vostru, dar eu sunt de obicei incurcata cand vine vorba de mic dejun. De cele mai mult ori ii ofer iaurt, dar pentru ca, pana si eu ma satur de iaurt, ma tot chinui sa gasesc alternative. Una dintre ele este aceasta reteta de budinca care a avut tare mare succes :)

Am folosit:

100g fulgi de ovaz
125 ml lapte
2 mere
2 oua
200 g branza ( eu am avut ricotta dar puteti folosi orice tip de branza proaspata)
3lg zahar brun
3lg stafide
1/2 lingurita scortisoara

Ovazul se pune intr-un castron impreuna cu stafidele si peste el turnam laptele fierbinte si lasam asa pana se absoarbe laptele.
Merele ce curata si se taie felii. Cu ele tapetam un vas yena, adaugam o lingura de zahar si scortisoara si le lasam la cuptor pana se inmoaie putin.
Ouale se bat bine cu cele 2 linguri de zahar si cu branza. In aceasta compozitie adaugam si ovazul cu stafidele ( chiar daca nu s-a absorbit tot laptele, puteti sa tunati cu totul).
Turnam totul in vasul yena, amestecam cu merele  si lasam la cuptor aproximativ 30 min la foc potrivit pana se intareste budinca.
Miroase atat de bine, incat sigur nu veti rezista tentatiei de a gusta un pic :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu