Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 8 februarie 2014

Tarta cu brocoli si somon

Aveam un brocoli prin frigider de cateva zile si ma tot uitam la el :) Pana acum am gatit brocoli fie la cuptor dupa reteta de aici, fie fiert si cu putin unt, pe post de garnitura.
Cumva, as fi vrut sa-l gatesc altfel si cautand pe net am gasit o reteta de tarta cu brocoli cu somon.
O combinatie tare norocoasa pentru noi, pentru ca lui fi`miu ii place si brocoli si "pepe, pepe" ( a se citi pestele).

Aveti nevoie de :

pentru aluatul de tarta:
1 ou
75 gr unt
125 g faima
cateva linguri de apa rece

pentru umplutura:
1/4 dintr-un brocoli marisor
1/2 medalion de somon
2 oua
100ml smantana lichida
1/2 ceapa mica
1/2 legatura de marar
sare, piper

Aluatul se face foarte usor.
Untul rece de la frigider se amesteca cu faina pana se faramiteaza si devine totul o compozitie nisipoasa. La ea adaugam oul si cateva linguri ( 4 am pus eu) de apa rece ca sa se lege aluatul bine. Se framanta putin, se pune intr-o folie si se lasa la cuptor 30 min.

In timpul asta pregatim umplutura.
Brocoli se rupe buchetele, se spala si se pune la fiert cu putina sare pana incepe apa sa clocoteasca bine cand se scoate si se scurge de apa.
Somonul se face la aburi sau la cuptor (la 180 grade) aprox 15 min.

Dupa cele 30 min de stat la frigider, scoatem aluatul, il intindem cu sucitorul si-l punem intr-o forma de tarta sau intr-un vas yena. Eu am avut un vas yena micut ( cam 12cm diametru). Intepam aluatul cu furculita din loc in loc si-l punem la cuptor 15 min la 180grade (nu-l lasati sa se coaca complet, pentru ca-l vom mai pune la cuptor cu tot cu umplutura si riscati sa se coaca prea tare ).

In alatul partial copt asezam frumos buchetelele de brocoli, somonul maruntit si ceapa taiata foarte fin.. Peste, turnam un sos format din cele 2 oua batute, smantana lichida (sau smantana normala subtiata cu putin lapte), mararul taiat marunt, sare si piper. Aveti grija sa acoperiti bine cu sos .
Toata minunatia se da iar la cuptor la 180grade (foc mediu) pentru inca 15-20 min.

Pofta buna!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu