Zilele trecute o colega mi-a spus de un frumos site cu retete de briose, acesta, ocazie cu, care mi-am dat seama ca nu am mai facut de mult briose.
In principiu pentru ca, de cand avem un gargaritoi mancacios, m-am concentrat pe retete pentru el, iar briosele sunt printre preferatele lui tati:) ( care a cam cazut pe locul doi).
Ca sa-i impac pe cei 2 baieti frumosi din viata mea, am facut o reteta de briose ( insipandu-ma din retetele de pe site-ul amintit) adaptata pentru gargaritoi, dar suficient de buna si pentru tati :)
Pentru 17:) briose bune, aveti nevoie de:
2 oua
200g faina
130g unt
1 plic praf de copt
200ml lapte
4 lg zahar brun
2 mere
1/2 lingurita scortisoara
3lg nuca macinata ( optional)
1 lingurita faina roscove ( optional)
Merele se spala, curata de coaja si se taie cubulete mici pe care le punem in tigaie cu 30ml de unt si 1lg de zahar brun. Se lasa la calit pana se inmoaie bine si inainte de a opri focul se pune si scortisoara.
Amestecam ingredientele uscate - faina, zaharul, praful de copt si nuca macinata si separat pe cele umede - laptele caldut, untul topit si ouale.
Amestecam usor cele doua compozitii si incepem sa montam briosele.
Intr-o forma de briose punem o lingura de aluat apoi o lingurita de mere si la final inca o lingura de aluat. Aveti grija sa lasati spatiu in forma sa si creasca briosele.
Pentru o parte din briose am amestecat putin aluat cu faina de roscove si am pun putin din aluatul acesta deasupra, ca un mot...ies interesante si la aspect si la gust :)
Se lasa la cuptor cam 20 min la 180 grade.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu