Faceți căutări pe acest blog

duminică, 16 februarie 2014

Dovleac copt

Din nesfarsitul sir de retete cu dovleac, mai am una - dovleac copt, pe care-l servesc pe post de garnitura.
Acum imi dau seama ca am postat retete cu dovleac, gatit in toate felurile:) insa am ratat clasica placinta cu dovleac. Va urma :)

Reteta de mai jos o fac destul de des...evident pentru ca-i place mancaciosului, insa recunosc ca tot ce ramane de la el, mananc eu ( sustin din ce in ce mai putin ca nu-mi place dovleacul ).

2 felii de dovleac
2 lg ulei de masline
1 catel de usturoi
sare
busuioc

Se prepara super simplu si repede.

Dovleacul se taie bucati potrivite.
Uleiul se amesteca impreuna cu usturoiul pisat, sare si putin busuioc. Cu acest sos se ung frumos bucatile de dovleac care se dau la cuptor intr-un vas de yena.
Se lasa cam 25 min la foc potrivit (180 grade).

De data acesta l-am servit ca garnitura la o pulpa de pui facuta si ea la cuptor. Pe langa dovleac am pus si cateva buchetele de brocoli care insa nu au avut nici un succes :( ( recunosc ca erau cam uscate).




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu