Am mai scris eu prin diferite postari ca fi`miu e fan dovleac. Problema e ca de fiecare data cand tai un dovleac ( si sunt cam mari cei pe care-i am eu) trebuie sa tot gasesc variante de a-i gati...ca sa nu-i dau placinta de dovleac dimineata, la pranz si seara :)
Si uite asa am descoperit niste retete super gustoase ca budinca aceasta de dovleac sau orezul acesta cu fructe si dovleac. In acest spirit am gatit si reteta de mai jos, care s-a dovedit o surpriza placuta. Veti gasi reteta pe multe site-uri, cu diferite variatii. In cazul meu sursa principala de inspiratie o regasiti aici.
Aveti nevoie de:
300g de dovleac de placinta
1 para potrivita
1 ceapa mica
1 cana supa de pui
50ml smantana
50g branza emmental
1/2 catel de usturoi
sare, piper, nucsoara
Se pun la fiert cu putin apa dovleacul taiat bucatele ( nu foarte mici), para si ceapa. Cand sunt aproape fierte se adauga supa de pui si bucatica de usturoi.
Cand au fiert bine se paseaza cu mixerul vertical se adauga branza, sarea, piperul, nuscoara etc ( dupa preferinte) si se mai lasa cam 5-10 min la fiert.
Inainte de a opri focul se amesteca si smantana (eu am folosit smantana de gatit de la Dorna).
Ca i-a placut baietelului e de la sine inteles :) oricum postez doar retete care au avut succes la el, dar mi-a placut si mie. Chiar e buna :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu