Era acolo o fetita cu vreo 3 luni mai mare ca al nostru care ii tot spunea tatalui ca vrea "pate, pate"...cu sensul de paste:) Aparent era mare amatoare de paste.
Atunci am realizat ca nu prea i-am facut baietelului paste. I-am dat de cateva ori cand era micut cu legume si atat. Ei bine, e o situatie ce trebuia remediata.
Asa ca m-am inarmat cu rabdare, am inceput sa "rasfoiesc" internetul pana mi-am facut o idee pentru o reteta de paste bolognese.
Pentru cine e tentat, e nevoie de:
250g carne de vita tocata
1 morcov marisor
1 cartof mediu
1 ceapa mica
2 rosii maricele
1/2 catel de usturoi
1 lg ulei de masline
paste (spaghete...)
sare, piper, condimente
Se pun la fiert morcovul, cartoful si ceapa.
Cand sunt fierte se paseaza impreuna cu rosiile decojite si cu o parte din apa in care au fiert ( lasati apa in functie de cat sos vreti sa faceti). Ca sa decojiti rosiile usor le puteti scufunda 1 min in apa clocotita...dupa care se curata foarte usor.
Eu am folosit rosii in bulion puse de mama:)
Adaugati carnea tocata, lingura de ulei si lasati la foc mediu spre mic cam 15 min.
Cand e aproape gata potriviti cu sare, piper si alte condimente care va mai plac - eu am pus cimbru si jumatatea de catel de ustoroi pisat. Mai lasati sa dea intr-un clocot si opriti focul.
cam asa arata sosul |
Pastele le maruntiti astfel incat sa fie usor de servit copilului si fierbeti conform instructiunilor de pe pachet, insa lasati un timp dublu decat cel indicat. Pentru copii nu se servesc "al dente".
Eu am folosit niste paste de la Barilla - ca fideaua fina, asa ca nu a mai fost nevoie sa le rup si au fiert si foarte repede.
A mancat baietelul o portie maricica de paste - motiv sa cred ca i-au placut :)
E o reteta care se poate servi si copiilor sunt un an care au deja dintisori si o tendinta spre a mesteca mancarea. Pastele acestea pe care le folosesc eu, de la Barilla nu contin ou (doar cele cu ambalaj galben contin).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu