E cea mai simpla prajitura facuta vreodata.
Daca nu ati facut niciodata un aluat in viata voastra, ei bine prajitura aceasta o puteti face...tocmai pentru ca nu necesita aluat.
Si nu numai e ca super usor de facut mai este si foarte buna. Mie mi se pare una dintre cele mai bune prajturi cu mere mancate ...are o textura un pic crunchy si un gust placut de lapte praf.
Trebuie musai incercata!
Ingredientele de mai jos sunt pentru o tava de yena 10x20cm
125g faina
125g gris
125g lapte praf
65g de zahar brun ( reteta initiala era cu 125g zahar...dar si asa si a fost mai dulce decat intentionam) + 2 lg (pentru mere)
80g unt
4 mere mari
1/2 lingurita scortisoara
Aluatul - daca-l putem numi asa - se face amestecand faina, grisul, zaharul si laptele praf.
Merele curate de coaja, se dau pe razatoare si se amesteca cu cele 2 linguri (merge si numai 1 lingura) de zahar brun si scortisoara.
In tava tapetata cu hartie de copt se pune jumatate din cantitatea topita de unt. Pe un alt site, am gasit o alta versiune - se pune untul la congelator si se da pe razatoare jumatate din cantitatea de unt.
Am incercat ambele variante - cea cu untul pus la congelator mi s-a parut mai ok.
Peste untul ras sau topit se pune jumatate din cantitatea de "aluat" ( prafuri). Apoi adaugam merele si cealalta jumatate de prafuri.
La final punem restul de unt ras sau topit. Aveti grija sa acoperiti bine praful cu unt, ca sa se poata face un aluat la final...altfel vom avea niste prafuri coapte :)
Se da la cuptor la 160C pana cand prajitura devine aurie.
Dupa cum am mai zis...la mine a iesit un pic mai dulce decat as fi vrut sa-i ofer baietelului, asa ca am servit-o cu iaurt.
Pentru prichindeii mai mici se poate pregati si cu lapte praf formula - care e drept ca e scump...dar puteti face portii mult mai mici respectand regula de a pune cantitati egale de ingrediente pentru aluat. Asa ca , daca aveti un vas de pus la cuptor foarte mic, puteti face reteta cu numai cateva linguri de lapte praf formula si cu foarte putin zahar.
Versiunea "mini" facuta cu 3 lg din fiecare ingredient. |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu