Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 11 ianuarie 2014

Ciorba cu perisoare de pui

In sfarsit am reusit sa fac niste perisoare din carne de pui care sa nu fie tari ca niste gloante. Am tot cautat retete care promiteau perisoare moi si pufoase si pana la urma combinand mai multe mi-au iesit asa cum trebuia.
Sunt chiar mandra de reusita mea:)

1 piept de pui
2 lg de orez
2 lg pesmet
1 ou
1 ceapa
1 morcov
1/2 telina
1/2 ardei gras rosu
2 lg smantana ( sau un galbenus de ou)
250 ml bors ( sau zeama de la 1/2 lamaie)
sare, piper, cimbru
patrunjel

Am dezosat pieptul de pui.
Oasele le-am pus la fiert impreuna cu morcovul dat pe razatoare, telina, 1/2 ceapa si ardeiul rosu - toate taiate marunt.

Intre timp am inceput pregatirea perisoarelor. Am tocat carnea impreuna cu 1/2 ceapa. Orezul l-am pus putin la fiert ( numai cat sa inceapa sa se umfle un pic, nu fiert total).
La amestecul de carne si ceapa am adaugat oul, pesmetul, orezul prefiert. Am potrivit cu putina sare, piper si putin cimbru (mie imi place gustul de cimbru).

Cand legumele erau aproape fierte, am scos osul de pui, am dat focul mic (numai cat sa forfoteasca) si am pus perisoarele. Compozitia e destul de moale, asa ca le-am pus in oala cu lingura ( ca pe galuste). Mie mi-au iesit cam 15 perisoare.
Dupa ce s-au ridicat la suprafata, le-am mai lasat la fiert cam 10 min, adaugand si borsul. Dupa cum m-am mai laudat am adus bors de casa de la ai mei. Daca nu aveti, puteti pune zeama de la 1/2 lamaie.
 La final am dres cu smantana si am adaugat patrunjelul.

Daca si voi ati avut probleme cu galuste prea tari, incercati cu incredere reteta. Ies foarte bune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu