Pentru ca, in sfarsit, am reusit sa-l fac sa manance un pic cu ocazia supei creme de ciuperci, am mers si astazi pe o mancare mai lichida :) - ciorba de pui.
In familie, eu mananc ciorbe, tati supe...baietelul mananca ambele, evident...sau nu :)
Pentru ciorba cu pricina, am folosit:
spatele, o aripa si un copac de pui de curte
1 morcov
1/2 ceapa
1/2 dovlecel
1/4 dintr-o telina mare
1 rosie micuta
1 cartof mic
2 lg smantana
2 lg de paste
zeama de la 1/2 lamaie
sare
patrunjel verde
Am pus oratania la fiert in 2l de apa. Din fericire era pui, nu gaina, asa ca a fiert destul de repede. Cand e aproape fiert se pune telina, ceapa si morcovul....toate taiate marunt.
Cam acum e momentul in care scot carnea si o dau jos de pe oase. Pun la loc doar carnita maruntita (in felul acesta nu o mai maruntesc atunci cand ii dau sa manance) cu cutitul sau doar rupta fasii micute.
Dupa 7-8 min adaugam si dovlecelul, rosia si cartoful, la fel de marunt taiate.
Cand au fiert bine legumele, adaug pastele (eu folosesc niste paste de la Barilla - Filini Vermicelles nr 30 - sunt ca niste taietei foarte subtiri), zeama de lamaie si mai las sa dea un pic in clocot (in functie de cata supa aveti puneti cate putina zeama de lamaie si gustati, sa nu fie prea acra). La final pun un praf de sare si dreg cu smantana ( sau cu galbenus de ou, dupa gust). Oprim focul, adaugam pătrunjelul verde si servim cu pofta!
Simplu, sanatos si delicios!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu