Biscuitii de mai jos sunt fragezi si buni..au un gust placut de unt si lapte. Se folosesc doar galbenusuri de ou ( nu si albunusurile) asa ca se pot da si la copii sunt 1 an.
Ii recomand cu toata inima.
2 galbenusuri
125g unt
125g faina
60g amidon
60g zahar brun
50ml lapte
Untul, lasat la temperatura camerei ca sa fie moale, se mixeaza bine cu zaharul. Treptat se incorporeaza cele 2 galbenusuri si se amesteca bine in continuare. Putin cate putin se pune si laptele, apoi se incorporeaza faina si amidonul.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu pune cate un biscuite - fie cu lingura, fie cu un aparat de spritat. Aveti grija sa nu puneti multa compozitie si sa lasati suficient spatiu intre discurile de compozitie pentru ca se latesc mult si se vor uni ( asa cum am patit eu cu unele dintre ele).
Se pun la cuptor la 180C pentru 15-20 min, pana se rumenesc un pic pe margini.
Cica rezista bine pana la 10 zile. Eu abia i-am facut asa ca nu pot sa confirm, iar la ce buni sunt sigur nu rezista nemancati 10 zile :)
|
I-am colorat doar pentru poze :)...baietelului -am dat simpli |
Super reteta. Am mai incercat cateva retete de biscuiti pentru bebelusi dar ieseau foarte tari. Astia sunt buni , fragezi si se fac si usor. Deja i-am facut de 2 ori fetitei de cand am descoperit blogul.
RăspundețiȘtergereMultumesc,
Alina
Draga Alina, ma bucur tare mult ca-ti plac.
RăspundețiȘtergereAcum ca am vazut comentariul tau, m-am pus sa fac si eu si eu o serie ca nu am mai facut de mult :)
Te mai astept pe aici.