Puiul meu e fan dovleac, iar atunci cand tai unul tot caut variante de a-l gati pentru ca sunt maricei dovlecii luati de noi. Sper sa nu capete o nuanta portocalie la cate combinatii cu dovleac i-am dat...pana si in ciorba i-am pus :)
1 felie de dovleac ( cam de 5-7 cm grosime)
3 mere medii
50g merisoare
4lg zahar brun
100g unt
6 lg de orez.
Orez se fierbe un pic in apa, nu total numai sa se umfle putin.
Intr-un vas de yena uns cu un pic de unt se pun straturi de:
dovleac taiat bucatele micute
1 lg zahar brun
orez.
Apoi mere taiate bucatele micute
merisoare
orez
1 lingura zahar brun
si tot asa pana terminati dovleacul si merele. Eu am avut 2 straturi de dovleac si 2 de mere.
La final turnati restul de unt, topit in prealabil si completati cu apa sa se acopere (si sa aibe orezul in ce fierbe). Aveti grija sa aibe suficient loc in vas pentru a se umfla ( sa nu dea pe afara).
Se lasa la cuptor cam 1h la 180º, primele 45 min acoperit.
Iese foarte bun, nu prea dulce - reteta initiala avea mult mai mult zahar dar e suficient atat pentru copii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu