Este un fel de mancare pe care l-am facut de mai multe ori cu, conopida si a avut succes iar acum am incercat si cu brocoli. E la fel de bun!
Aveti nevoie de:
1 brocoli mediu
250 ml smantana / lapte
1 ou
1 lg ulei de masline
100g branza / cascaval ras ( eu folosesc emmental)
sare
nucsoara
Brocoli se rupe buchetele, se spala si se pune la fiert numai pana incepe apa sa clocoteasca. Daca-l lasati mai mult se tercuieste.
Il scoateti din apa intr-o strecuratoare sa se scurga bine.
Ungeti un vas de yena cu lingura de ulei, puneti brocoli si pregatiti un sos din smantana / lapte, ou, putina sare si un pic de nucsoara pe care-l turnati peste brocoli. Aveti grija sa fie suficient sa-l acopere bine.
Se lasa la cuptor la 180○ aproximativ 45 min, dintre care primele 20 min acoperit cu, capac. Cand e aproape gata puneti branza si mai lasati 5 min la cuptor sa se rumeneasca.
Cand puiul meu era mai mic (nici acum nu e mare, are 1 an si 6 luni)
puneam doar lapte ( smantana mi se parea prea grasa) si nu puneam branza
rasa. Acum fac o combinatie de lapte si smantana si pun la final branza
emmental ca e mai putin sarata.
Se serveste cu drag un mancacios mic ( si eventual un tati pe langa, pentru ca iese suficient si pentru el).
ma gandesc ca oul se pune in amestecul de smantana nu?
RăspundețiȘtergereAsa este. Am modificat acum si am adaugat si oul :)
RăspundețiȘtergere