Faceți căutări pe acest blog

joi, 19 decembrie 2013

Brocoli la cuptor

Este un fel de mancare pe care l-am facut de mai multe ori cu, conopida si a avut succes iar acum am incercat si cu brocoli. E la fel de bun!

Aveti nevoie de:
1 brocoli mediu
250 ml smantana / lapte
1 ou
1 lg ulei de masline
100g branza / cascaval ras ( eu folosesc emmental)
sare
nucsoara

Brocoli se rupe buchetele, se spala si se pune la fiert numai pana incepe apa sa clocoteasca. Daca-l lasati mai mult se tercuieste.
Il scoateti din apa intr-o strecuratoare sa se scurga bine.
Ungeti un vas de yena cu lingura de ulei, puneti brocoli si pregatiti un sos din smantana / lapte, ou, putina sare si un pic de nucsoara pe care-l turnati peste brocoli. Aveti grija sa fie suficient sa-l acopere bine.

Se lasa la cuptor la 180○ aproximativ 45 min, dintre care primele 20 min acoperit cu, capac. Cand e aproape gata puneti branza si mai lasati 5 min la cuptor sa se rumeneasca.

Cand puiul meu era mai mic (nici acum nu e mare, are 1 an si 6 luni) puneam doar lapte ( smantana mi se parea prea grasa) si nu puneam branza rasa. Acum fac o combinatie de lapte si smantana si pun la final branza emmental ca e mai putin sarata.

Se serveste cu drag un mancacios mic ( si eventual un tati pe langa, pentru ca iese suficient si pentru el).


2 comentarii: