12 caise mici
250 gr branza de vaci
50 gr unt
1 lingura cu varf zahar
50 gr gris
1 esenta vanilie
1 galbenus de ou
60 gr faina
4 lingurite zahar brun ( eu am folosit peltea de gutui)
100 gr pesmet
50 gr unt
1 lingura zahar brun
Untul se lasa la temperatura camerei, sa fie moale. Apoi se amsteca cu zaharul, grisul si branza si framanta putin. Se adauga galbenusul si faina, veti obtine un aluat usor de modelat care se da la frigider pana pregatiti caisele.
Puneti o oala mai mare plina cu apa pe foc. Cand clocoteste dati focul pe mic.
Intr-o tigaie topiti untul, adaugati pesmetul si prajiti, amestecand constant pana pesmetul e usor prajit, aproximativ 2-3 minute. Adaugati zaharul si stingeti focul.
Despicati caisele in doua pana la jumatate si scoateti samburele. In locul lui puneti cate 1/2 lingurita de peltea.
Din aluat se fac 12 bilute. Fiecare biluta se intinde un pic si in centru se pune o caisa, dupa care se ridica marginile pentru a inchide caisa in aluat. Se mai modeleaza putin in mana ca sa aibe forma de biluta.
Dupa ce afceti o biluta o puneti in apa care fierbe ( dar nu clocoteste) si o lasati pana iese la suprafata - semn ca e gata. Intre timp modelati alta biluta si tot asa.
De fiecare data cand scoateti o biluta din apa o dati prin pesmetul dulce.
Eu le-am servit baietelului cu putin iaurt.
Pofta buna!
Haha, un Scandal chelios :)), uitasem cum ii sade.
RăspundețiȘtergereO sa ai ocazia sa-l vezi in curand ca-l tundem :)
RăspundețiȘtergere