Asa ca...
50g faina de malai
300ml de apa
unt- cat o nuca ( sau 2lg de ulei de masline)
putina sare
ceva ierburi aromate
1 ou
Se pune la fiert apa, jumatate din cantitatea de unt ( sau 1 lg de ulei de masline) si putina sare. Cand incepe apa sa clocoteasca se adauga faina de malai putin cate putin (sa nu faca cocoloase).
Se fierbe amestecand cu elan aproximativ 15 min - pana fierbe bine mamaliguta. Va iesi o mamaliguta de consistenta medie, daca vreti sa fie mai moale puneti mai putina faina de malai.
Si acum partea complicata - omleta :):)
Se bate un ou cu putina sare si ierburi aromate ( in spatele denumirii pompoase se ascunde de fapt un amestec de cimbru, busuioc, menta, patrunjel) si se pune in tigaia in care in prealabil s-a topit restul de unt ( sau s-a incins lingura de ulei de masline). Eu nu las omleta sa se usuce prea tare ca nu mi se mai pare gustoasa.
La final am amestecat cu furculita cele doua minuni :) mamaliguta si omleta si am servit un baietel flamand. E genul de mancare pe care o servesc dupa-amiaza, dupa ce se trezeste adica aproximativ ora 17hoo.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu