7 linguri de orez ( nu cu varf dar nici rase)
500 ml de apa ( sau supa)
1/4 ceapa mica
1 morcov mic
2 ficatei
5 rosii cherry
sare
unt cat 1/2 de nuca
Morcovul se curata si se da pe razatoarea mica, ceapa se taie ft marunt.
Se pune la foc supa ( eu nu am mai avut suficient elan, fiind duminica seara, sa dezghet carne si sa o fierb, asa ca am pus apa - clar cu supa iese mult mai gustos orezul) cand incepe sa fiarba se pune morcovul, ceapa, orezul si putina sare.
Se lasa pe foc cam 15-20 min pana fierbe bine orezul. Aveti grija sa nu fierbeti pana scade apa de tot pentru ca dupa ce-l dati de pe foc orezul mai trage putina apa si va iesi prea uscat.
Ficatelul se trage foarte putin la tigaie in unt, apoi se adauga apa calda ( cam pana la jumatatea ficatului, nu sa-l acopere) si se pune un capac pentru a se face inabusit. Aveti grija sa-l mai intoarceti de pe o parte pe alta.
Cand e aproape gata ( dupa aprox 15 min) am adaugat rosiile cherry taiate pe jumatate. Sa fiu sincera le-am pus pentru ca le aveam prin frigider si am zis ca le folosesc inainte de a se strica :):)
Se lasa la foc pana scade sosul acela care se formeaza.
Iar nu am poza frumoasa :(..nici nu ma pricep sa fac, nici aparatul nu ma ajuta prea mult ...si mai e si pusa la pachet :) mancarea. Mananca in deplasare la bunici, asa ca i-am facut pachetel.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu