Faceți căutări pe acest blog

luni, 16 decembrie 2013

Ciulama de ciuperci

O mancarica simpla si apreciata de al meu baietel frumos (evident).

250g ciuperci (jumatate de caserola mica)
125ml lapte
sare
1 lingurita faina
1/4 catel de usturoi

Ciupercutele spalate se fierb intregi sproximativ 20 min. Dupa ce sunt fierte se scurge apa si se lasa la racit un pic pentru a nu va chinui degetele cand le taiati.
Cand se racesc se taie foarte fin ( puiul meu e mai lenes si desi are deja maselute mai mult inghite intreg decat mesteca) si se pun iar pe foc impreuna cu laptele.

Cand incepe sa fiarba se adauga un praf de sare si bucatica de usturoi strivita.
Dupa aproximativ 5 min se adauga si lingurita de faina cate putin pentru a nu face cocoloase.
Lasati inca 5-10 min pe foc pana sosul se ingroasa un pic - sa fie de consistenta smantanei.

Se serveste cu mamaliguta, dupa reteta mamaliguta-cu-omleta sau, asa cum fac eu azi, ca un sos la orezul orez-cu-ficatei-de-pui ramas de ieri:)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu