Am cedat, pentru ca oricum se face repede si pentru ca sper ca, cel mic , sa manance. Este racit si nu prea are pofta de mancare :(
Dupa cum spuneam se face repede si avem nevoie de ingrediente simple, pe care sigur le aveti prin casa.
5 oua
5 linguri rase de zahar brun
5 linguri ulei
220-250g faina
1 lingurita pudra de roscove
Se separa albusurile si se bat spuma impreuna cu zaharul.
Galbenusurile se amesteca impreuna cu uleiul, apoi se incorporeaza impreuna cu faina in bezeaua de albusuri.
Aceasta e etapa in care trebuie sa aveti un pic de grija, sa amestecati usor de jos in sus astfel încat sa nu se lase bezeaua. Daca se lase nu va mai creste checul si ar trebui sa puneti praf de copt sa mai salvati un pic situatia.
Puneti compozitia in tava de chec, unsa cu unt si presarata cu faina sau tapetata cu hartie de copt. Pastrati 2 lunguri de compozitie pe care sa o amestecati cu pudra de roscove pe care o puneti apoi in tava si o amestecati un pic, cu cea simpla.
Cam asa arata inainte de a fi bagat la cuptor |
In loc de praf de roscove puteti pune cacao ( eu insa nu i-am dat inca produse cu, cacaco sau cu ciocolata) sau puteti sa-l lasati simplu.
Cu alte ocazii am mai pus in el stafide, merisoare, diferite fructe uscate, iar il felul acesta se poate diminua cantitatea de zahar.
Se lasa in cuptorul preincalzit la 180 pentru 40-45 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu