Pentru ca a trecut o caruta de timp de cand nu am mai scris, am ratat sa postez reteta aceasta la momentul ei...atunci cand aparuse stevia.
Deci, atunci demult, cand aparuse stevia, am zis sa o exploatez si pe langa mancarea de stevie, cum o gatesc eu in mod normal, am incercat si o ciorba de stevie.
E buna, sanatoasa, usoara!
Am folosit:
o legatura generoasa de stevie
1 morcov
1/4 dintr-o telina
1/2 ceapa marisoara
2lg de orez
1 galbenus de ou
cateva linguri de zeama de lamaie
sare, patrunjel (sau leustean)
Am pus la fiert morcovul, telina si ceapa taiate marunt.
Cand s-au inmuiat putin am pus si orezul si spre final stevia maruntita ( cat sa o poata manca cel mic). Daca e o stevie mai mare / batrana inlaturati nervurile inainte. La mine nu a fost cazul.
Se acreste cu zeama de lamaie si se potriveste de sare.
Inainte de a opri focul se drege cu un galbenus de ou. Mie nu-mi plac zdrentele asa ca folosesc doar galbenusul pe care bat bine cu putina zeama fierbinte din oala.
Aruncati si putin patrunjel (merge mai bine leusteanul dar eu nu aveam in casa) si asta a fost.
Abia acum am vazut ca nu am sters marginile castronelului :( |
De la cate luni se poate servi?
RăspundețiȘtergereDe la 8 luni
RăspundețiȘtergere